Risbollar

Av vanligt kokt ris eller sushiris kan man göra de populära trekantiga risbollarna. De kan säljas svepta i sjögräsplattor och med fyllning, till exempel tonfisk,lax elr vad som nu kan tänkas. Äts som mellanmål eller till lunch eller som tilltugg. De kan göras på överblivet ris från middagen men allra godast blir de om de görs på nykokt ris.


Gör så här:

Skölj händerna med kallt vatten och tag lite salt i handflatorna. Forma en trekant av riset. Den ska vara ca 3 cm tjock och riset ska hålla ihop ordentligt.

Värm en stekpanna på medelvärme och tillsätt vegetabilisk olja, gärna rapsolja. Lägg i några risbollar och låt dem bli gyllenbruna på båda sidor. Sprinkla över lite sojasås och låta dem steka i ytterligare någon minut.

Ät riskakorna som de är eller tillsammans med tonfisk (konserverad) eller någor annat ;)


Kommentarer
Postat av: Sara O

Åhh vad gott <3

2009-06-06 @ 15:44:12

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0